A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

20 000 Ft rendelés felett a kiszállítás INGYENES.

Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

Ahol az egyedi vászonképek születnek.

Egyedi dekoráció saját fotóval? Nem csak profi géppel lehet jó képet csinálni!

EGYEDI DEKORÁCIÓ SAJÁT FOTÓVAL? NEM CSAK PROFI GÉPPEL LEHET JÓ KÉPET CSINÁLNI!

 

Tökéletes vászonkép megalkotásához egy valamire mindenképp szükségünk lesz. Ez nem más, mint a tökéletes fotó. Sokan úgy gondolják, ez a fényképezőgépünk márkájától és tudásától függ, az igazság azonban az, hogy jó képet csinálni nem csak profi géppel lehet.
Ebben a bejegyzésében mutatunk néhány trükköt, melyek segítenek abban, hogy egy olcsóbb fényképezővel vagy akár mobilunk kamerájával is megalkothassuk a tökéletes, vászonképre vagy bármilyen egyéb, egyedi ajándéktárgyra illő fényképet!

 

Figyelj a megfelelő fényekre

A megfelelő mennyiségű fény a fotózás szempontjából nélkülözhetetlen. Fényképezés során a fény által közvetített képi információkat rögzítjük különböző technikai eszközök segítségével, ami azt jelenti, hogy a fotográfia alapvető feltétele a fény. Ebből következik, hogy igazán jó képet csak akkor készíthetünk, ha ahhoz a megfelelő fényviszonyok is adottak.
Ha nem túl sötét és nem is túl világos környezetben fotózunk, nem feltétlenük van szükségünk profi kamerára ahhoz, hogy jó fotót készítsünk. Erre akár telefonunkkal is lehetőségünk lesz, a megfelelő fényviszonyok eltalálásához és kameránk beállításához pedig több, egyszerű eszköz is segítségünkre lehet.
Sok fotós applikáció már alapvetően rendelkezik beépített fénymérővel, melynek köszönhetően automatikusan, intelligens módon tudja a fényviszonyokhoz igazítani a fotózás beállításait. De ha szeretnél biztosra menni, akár fénymérő alkalmazást is használhatsz, mely segít a fényerősség, a fehéregyensúly és egyéb, fontos funkciók ebállításában.
Ha pedig nem szeretnél ezekkel a beállításokkal bajlódni, egyszerűen csak tölts le egy jó fotós applikációt, állítsd automata üzemmódra, és ügyelj arra, hogy megfelelő mennyiségű természetes fény vagy jó minőségű megvilágítás mellett készítsd fotóidat!

 

Találd meg a tökéletes beállítást

Egy fotó minőségéhez nem csak a technikai dolgok, de maga a kompozíció megalkotása is hozzájárul. Egy jól megtervezett és beállított kép már önmagában fél siker, és még akkor is jól nézhet ki, ha a minősége nem is a legtökéletesebb.
A legtöbb kép például jobb hatást kelt, ha a horizont nem a kép közepén, hanem valamivel alatta vagy fölötte helyezkedik el. Képeid dinamikusabbak és természetesebbek lesznek, ha a rajtuk szereplő alanyok nem kifelé, hanem a kép közepe felé tekintenek, a különböző, lineáris formákat pedig érdemes úgy alkalmazni, hogy végigvezessék az ember szemét a fotón.
A tökéletes fénykép megalkotásához rengeteg érdekes szabályt alkalmazhatsz, például a harmadolás szabályát, ami azonban a legfontosabb, hogy fotód ránézésre milyen hangulatot áraszt. Hiszen a legtöbben nem a tökéletes, szabályokszerint felépített koncepciót fogják keresni rajta, hanem azt, hogy kellemes legyen rápillantani.

 

Készíts egyszerre több felvételt

A mai telefonok nagy memóriával rendelkeznek, így bőven van hely arra, hogy egy adott szituációban pár képet készíts. Éppen ezért, ha szeretnéd tökéletesen elkapni a pillanatot, érdemes legalább négyszer-ötször kattintanod vagy sorozatkép üzemmódban használnod az applikációdat.
Sokszor ugyanis elég egy leheletnyi különbség, ami képes megkülönböztetni egy átlagos fényképet a tökéletes fotótól. Egyetlen apró, nem várt mozdulat vagy egy rossz fénytörés is elronthat egy olyan beállítást, mely önmagában nagyon jól mutat, ha pedig csak egyetlen kép készül, azzal kárba mehet a fáradozás.
Ha szeretnél igazán biztosra menni, az egyszerű fotók helyett akár jó minőségű 4K videót is készíthetsz, melyet bármelyik pillanatban megállíthatsz, és a neked tetsző momentumot képernyőkép formájában is elmentheted.

2023. jan. 10.