A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

20 000 Ft rendelés felett a kiszállítás INGYENES.

Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

Ahol az egyedi vászonképek születnek.

EGYSZERŰ ÉS KÖNNYEN MEGVALÓSÍTHATÓ TIPPEK PORTRÉFOTÓZÁSHOZ

EGYSZERŰ ÉS KÖNNYEN MEGVALÓSÍTHATÓ TIPPEK PORTRÉFOTÓZÁSHOZ

 

Egy ügyesen beállított és hozzáértő kezek által készített portréfotó tökéletes alapja lehet az általad megálmodott egyedi vászonképnek. Ráadásul a kivitelezéshez nem is feltétlenül kell profi fotóst keresned.
Hogyha hobbiként Te magad is érdeklődsz a portréfotózás iránt, akkor a cikkben leírtak alkalmazásával kiváló képeket lőhetsz, méghozzá sorozatszámra.

 

Az alapos tervezés a portréfotózás során is hasznos lesz

Persze hozzá lehet fogni a portréfotózáshoz „kezdjük el valahogy, aztán majd csak jön az ihlet” felkiáltással is, csak kezdőként ez könnyen zsákutcába vihet. Sokkal inkább kifizetődő, ha előre kitalálod, mit is szeretnél csinálni.
Kiváló ötlet például ennek a cikknek az olvasása is, így máris nem a nulláról indul a kivitelezés. Továbbá az alany is nyugodtabban fogja érezni magát, ha jól érzékelhető módon minden a terv szerint alakul.
Tehát egyfajta nulladik lépésként érdemes előre kitalálnod a pontos helyszínt, a hátteret, illetve magát a koncepciót.

 

Fontos, hogy az alany érezze komfortosan magát

Hívhatjuk alanynak, vagy témának is, de az kétségtelen, hogy ő a legfontosabb szereplője az alkotásnak. Róla készül a fotó, ebből kifolyólag kulcsfontosságú, hogy komfortosan érezze magát a folyamat közben.
Csakis így lesz természetes a mosolya, így simulnak ki a vonásai, és fog oldottan viszonyulni a fotózás speciális hangulatához. Merthogy nem mindenki érzi jól magát közben, egyeseknek kell némi segítség az oldódáshoz.
Éppen ezért figyeld az alany reakcióit. Motiváld, amikor fárad és dicsérd, ha egy-egy alkalommal szuper alapot teremt a minőségi portréfotóhoz.

 

A megfelelően kiválasztott háttér már önmagában fél siker

A portréfotó kapcsán a fókusz legyen az alanyon, úgyhogy ne a háttér legyen a hangsúlyos. Ezért eleve célszerű olyan esztétikus környezetet választani, ami ideális a munkához, de nem viszi el a figyelmet az alanyról.
A beállításoknál, illetve az exponálás során is célszerű ezt észben tartani. Legyen a középpontban a téma, az ő szeme, a gesztusai, hogy az egyedi vászonkép témájaként születendő portréfotó kifogástalan minőséget képviseljen majd.

 

A szemmagasság kulcsfontosságú

Ebben a kontextusban szemmagasság alatt nem a fotós pozícióját értjük, hanem a fotó alanyáról van szó. Azért célszerű törekedned a szemmagasságban készített felvételek készítésére, mert ezzel bensőséges hatást tudsz kelteni.
Bármekkora legyen is tehát az alany, célszerű mindenképp úgy helyezkedned, hogy szemtől szemben helyezkedj el vele. Ez néha nem egyszerű feladat, ugyanakkor a kívánt összhatás elérése végett kiemelten fontos lesz.
Csakis így fognak hibátlanul tükröződni az elkészült portréfotón az alany gondolatai, érzelmei és gesztusai. Ebből pedig egyenesen következik, hogy a minőségi egyedi vászonképhez is elkészülhetnek a hőn áhított kifogástalan fotók.

 

Hogyha az alany nem szemben helyezkedik el, ütősebb lehet a végeredmény

Arról már volt szó, hogy célszerű szemmagasságot tartanod az alannyal. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy szemtől szemben kell elhelyezkedned vele. Sőt, sokkal inkább ajánlott egy kicsit csavarni a történeten.
Működjetek tehát oly módon együtt, hogy az alany teste egy picit legyen eltérő helyzetben. Nem kell nagyon, nagyjából 45 fokos eltérés elegendő lesz az általad elfoglalt pozícióhoz képest.
Mit nyertek ezzel? Ebben a testtartásban esztétikusabb lesz az összhatás, az alany egyszerűen jobban mutat majd a fotón. Sőt, ebből a szemszögből rendszerint karcsúbbnak is látszanak az emberek.
Ennek köszönhetően az alany is elégedettebb lesz a végeredménnyel. Így remélhetőleg azt lesz csak nehéz eldönteni, hogy a megannyi jól sikerült portréfotóból melyik kerüljön az egyedi vászonképre.

2023. feb. 21.