A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

20 000 Ft rendelés felett a kiszállítás INGYENES.

Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

Ahol az egyedi vászonképek születnek.

HASZNOS PRAKTIKÁK ŐSZI TERMÉSZETFOTÓZÁSHOZ

HASZNOS PRAKTIKÁK ŐSZI TERMÉSZETFOTÓZÁSHOZ

 

Az októberi és novemberi természet nem véletlenül csalogatja ki a fotózás iránt érdeklődőket az erdők és egyéb csodás helyek környezetébe. A cikkben adunk néhány praktikus tanácsot azzal kapcsolatban, hogy miként készíthetsz csodás őszi tájfotókat, vagy akár portré képeket.

 

Használd ki az arany órát, vagyis a nap legígéretesebb fényviszonyait

Már az épületfotózással foglalkozó cikkünkben is írtunk az arany óra által kínált elképesztő lehetőségekről. Egyébként az első, illetve az utolsó napfényes óráról van szó, tehát vagy a korán kelés, vagy a sokáig maradás szükséges lesz hozzá.
Viszont az elképesztő fények, az ilyenkor még látványosabban ragyogó színek, és a legszebb arcát mutató természet minden plusz erőfeszítésért kárpótolni fog. Gondolj csak a falevelek élénkvörös, mély narancs, sárga, illetve zöld árnyalataira.
Gyakorlatilag nem tudsz majd rosszul sikerült fotót lőni, ehhez pedig extraként hozzá fog jönni majd az ég csodásan ragyogó kék színe.

 

Nyugodtan ragadj ki egy-egy elemet, termést vagy motívumot

Az őszi természetfotóknál nem feltétlenül muszáj leragadnod egy-egy nagyobb erdő részlet vagy facsoport fotózásánál. A nagy egész helyett fókuszálhatsz akár egy-egy apróbb részletre is.
Az októberi és novemberi természet ehhez bőségesen szolgáltat inspirációt. Egy-egy ilyenkor megtalálható termés, a nap által megvilágított pókháló, a lombkoronán átszűrődő napsugarak, no meg a millió színben pompázó falevelek látványával egyszerűen képtelenség ezekben a hetekben betelni.
Ha sikerül kifognod egy-egy szebbnek ígérkező erdő szakaszt, gyakorlatilag szabadulni is alig tudsz majd a tucatjával érkező ihlet bombák miatt.

 

Vidd magaddal a gyerkőcöket vagy a párod

Habár ősszel a természetet fotózni egyedül is klassz elfoglaltság, családi vagy baráti körben még inkább szuper program. Annál is inkább, mivel a tájfotók mellett ilyenkor a portré fotókhoz is kifogástalan alapra lelhetsz.
Gondolj csak bele, mennyire jól nézne ki az egyedileg készített vászonképeteken, amint az önfeledt gyerkőcök vidáman játszanak a falevelek között. Vagy milyen mesés látványt nyújtanátok a pároddal, amint épp kézen fogva és andalogva kapna titeket lencsevégre az előre beállított fotó masina.
Szóval, ha kedvet kapnál az őszi természet kellős közepén készített portré fotókhoz, akkor csak rajta, hiszen meseszép háttérből nem kell majd hiányt szenvedned.

 

Nem csak napsütésben lehet pazar őszi tájfotókat készíteni

Fogadunk, hogy amikor elkezdted olvasni ezt a cikket az őszi természetfotózás ötletéről, akkor kapásból egy napsütötte októberi délután jutott eszedbe. Vitán felül klassz alapja lehet az ilyen időjárás az őszi fotóknak, de akkor sem kell sutba dobni a programot, ha nem süt épp a nap.
Merthogy az őszi természetnek a ködös, sokszor párás, esetleg csapadékosabb viszonyok is a szerves részét képezik. Fotós szemmel nézve pedig ezek a körülmények is jócskán szolgáltatnak alapot a klassz fotókhoz.
Egy-egy ködös, párásabb, ugyanakkor mégis elképesztően jó fényviszonyok között elkapott októberi vagy novemberi pillanat kiváltképp esztétikusra sikeredhet.

 

A csillogó víztükör is rengeteg lehetőséget tartogathat

Beszéltünk már falevelekről, pókhálóról, őszi termésekről és egyéb motívumokról, de a csodás természetfotók egyik nagyszerű alapja még nem került szóba. Holott az eredi tavak, kisebb patakok és folyások csillogó víztükre elképesztően sok lehetőséget tartogathat.
Különösen akkor, ha a nyugodt erdei tó tükörsima vízén látványosan tükröződik a felette tornyosuló többméteres fák fantasztikus látványa. Ha ehhez még sikerül a fényes kék égbolt látványát is párosítani, azzal felejthetetlen minőségű fotókat készíthetsz. Olyanokat, amik egyértelműen a falra szánt egyedi vászonképre kívánkoznak.

2023. feb. 21.