A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

20 000 Ft rendelés felett a kiszállítás INGYENES.

Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

Ahol az egyedi vászonképek születnek.

HOGYAN FOTÓZZ MUNKAHELYI ÉLETKÉPEKET PROFI FOTÓS TAPASZTALAT NÉLKÜL?

HOGYAN FOTÓZZ MUNKAHELYI ÉLETKÉPEKET PROFI FOTÓS TAPASZTALAT NÉLKÜL?

 

A 2020-as év alapjaiban formálta át azt, ahogyan az irodai munkavégzésre gondolunk. Mivel a levegőben ott lóg a bizonytalanság az irodába történő visszatérést illetően, ezért fontos lehet aktívan cselekedni az ügy érdekében.

Példának okáért egy-egy remek hangulatú céges fotózás keretei között, ahol professzionális fotós tapasztalat nélkül is sikerülhet néhány elképesztően klassz fotót alkotni a csapatról.

 

Ezért lehet előnyösebb házon belül megoldani a céges fotózást

Az irodai fotózásoknak rendszerint akad néhány olyan gyengepontja, amik általában elgáncsolják a végeredmény hibátlan megvalósulását. A vezetés kitalálja, hogy kell néhány imázs kép, és elhívnak egy profi fotós csapatot.
A dolgozók egy része befeszül, mások duzzognak, és csak kevesen tudnak igazán oldottan mosolyogni a vakufények villogása közepette. Ebből fakadóan minden egyes elkészült fotó kissé mesterkélt lesz, hiányzik belőlük az elmaradhatatlan természetesség.
Pedig némi tudatossággal a céges fotózás házon belül is megoldható, méghozzá komolyabb szakmai tapasztalat és anyagi áldozat nélkül.

 

Milyen eszközökre lehet szükségetek a kifogástalan irodai fotókhoz?

Portré, természet vagy esemény fotózáshoz hasonlóan a céges fényképezés is megvalósítható minimál, közepes vagy akár magasabb büdzsével is. Célszerű első körben azt eldönteni, hogy mennyi mozgatható pénzt lehet erre a feladatra elkülöníteni.
Nagy előny, ha sikerül beszerezni egy remekül használható fényképezőgépet, valamint egy profi vagy félprofi fényerő technikát. Utóbbi talán fontosabb is, hiszen a segítségével nem feltétlenül kell majd az előnytelen fényviszonyok miatt agyalnotok.
Ha ezekre a kellékekre nincs mozgatható tőke, akkor egy modernebb okostelefon is elegendőnek bizonyulhat. Persze a kifogástalan végeredmény érdekében nem árt majd, ha akad a tarsolyodban néhány remekül hasznosítható fotós praktika.

 

Néhány gyakorlati tanács, hogy a fotózás tényleg flottul működjön

Ahogy gyakorlatilag minden egyes fotózással kapcsolatos cikkünkben felhívjuk rá a figyelmet, a fényeknek elképesztő jelentőségük van a végeredményre nézve. Pontosan ezért is lenne olyan fontos, hogy sikerüljön keríteni egy-egy remekül használható fotós lámpát.
Így nem kell ugyanis majd a fotókkal folyton az ablakok felé tendálni reménykedve abban, hogy a beszűrődő napfény majd elegendőnek fog bizonyulni. A mesterséges fénnyel könnyedén optimalizálni a körülményeket.
Fontos lehet majd azt is megoldani, hogy a céges fotók megfelelő háttér előtt készüljenek. Akár csapat fotózásra, termékek bemutatására, vagy pedig egy-egy meeting vagy brainstorming közben fogtok majd képeket lőni, előzetesen mindig készítsétek elő a hátteret is.
Nulladik lépésként persze gyakorolhatsz is majd, ezáltal optimalizálva valamelyest a beállításokat. Egyébként jó ötlet lehet azt is megoldani – persze a kollégák engedélyével – folyamatában, hogy munka közben, úgymond spontán is tudjatok készíteni egy-egy fotót.
Sokszor azok a képek sikerülnek ugyanis a legjobban, amelyek kapcsán az alany nem is számít a fotó elkészültére.

 

Mi legyen az elkészült céges fotók sorsa?

Amikor megvolt a fotózásra szánt dedikált idő, és sikerült készíteni jó néhány klasszul eltalált fotót, következhet az elmaradhatatlan utómunka. Vállalati környezetben biztosan nem nagy kunszt letölteni egy fotószerkesztő programot, hogy el tudd végezni a fényerő, a kontraszt, vagy éppenséggel a vágás elmaradhatatlan teendőit.
Amikor a fotók elnyerik a végleges formájukat, onnantól kezdve pedig szabad a vásár a felhasználással. A legjobbak kikerülhetnek a céges Facebook vagy Instagram oldalra, illetve helyet kaphatnak a vállalati prospektusban és a szórólapokon is.
No és persze azt is csak támogatni lehet, hogy a legszuperebb csapatfotóról egyedi vászonkép készüljön, és kikerüljön az iroda falára.

2023. feb. 21.