A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

20 000 Ft rendelés felett a kiszállítás INGYENES.

Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

Ahol az egyedi vászonképek születnek.

PIXEL ART

PIXEL ART

 

A ’70-es évek számítógépes lehetőségei a kor legmodernebb adottságainak számítottak, de az igények már akkor is jóval túlmutattak rajtuk. Így mai szemmel visszatekintve nem kevés „geek”-nak lehetünk hálásak, akik mit sem törődve a kiközösítésekkel, amiket az informatikára kevésbé fogékony többség tanúsított velük szemben, azon dolgoztak, hogy a számítógépek elérjék a mai hatásfokot.

 

Régebben mindennek egyszerűnek kellett lennie

A régebbi grafikus rendszerek még nem voltak képesek arra, hogy bonyolult, több dimenziós alakzatok folyamatos mozgásait és az állandóan változó perspektívákat egyidőben jelenítsék meg, mert a grafikai számításokhoz szükséges memória még túl kevés volt. A vizuális megjelenítés csak jóval egyszerűbb eszközökre szorítkozhatott ezért rendkívül kreatívnak kellett lennie egy alkotónak, ha kifinomult, több dimenziós dolgokat akart létrehozni. Pixeleken kívül nem állt más a rendelkezésére, ezért csak több színes cellából tudta megalkotni elképzelését.
A nem túl kifinomult grafikával rendelkező játékok manapság újra virágkorukat élik. Az egymáshoz illesztett pixelek, amik a nem túl kidolgozott karaktereket és pályákat alkotják, visszatértek a köztudatba, hogy beilleszkedjenek a trendek közé.

 

A látszat mögött

Egy számítógépes játék elkészítése roppantul összetett folyamat és sokáig tart, mert nagyon sok finom, kidolgozott kis részletre kell figyelni, ami nem feltétlenül csak azt jelenti, hogy mennyire legyen szép a játék grafikája. A játék történetének íve, és a különböző akció-reakció párosítások következményeit mind figyelembe kell venni és ki kell dolgozni.
Manapság egyre többen tudnak és akarnak számítógépes játékot fejleszteni. A szándék mögötti motiváció az lehet, hogy ma már sokkal többen nőnek fel úgy, hogy szabadidejükben a konzolos vagy PC-s játékokkal szórakoztatják magukat.

 

Az Unreal Engine avantgárdja

A Pixel Art játékok újjászületése talán már sosem fog elhalványulni. A nosztalgiára való hajlam hívta életre őket, hiszen a jelenlegi felnőtt generáció, azaz a 30-as, 40-es korosztály egy jelentős része már jócskán Prince of Persian-on és Super Mario-n szocializálódott gyerekkorában és ez a fajta kikapcsolódás nyújtja nekik azt, mint nagyapáinknak a különböző kártyajátékok. Nem csoda hát, ha manapság a lakásokat díszítő képek tartalmaként is megjelennek ezeknek a játékoknak a szereplői egy-egy vászonképen, vagy vászonkép sorozaton.

 

Nem állt meg a nosztalgiánál

A Pixel Art azonban még sem tudott megmaradni a számítógépek monitorjain. A nagyvilágban különböző módon lehet észre venni a stílust, mint például albumborító, tetoválás vagy festmények, vászonképek formájában.

 

A Pixel Art vizuális ereje rendkívül mélyről fakad

Képzeljük csak el, hogy ahhoz, hogy bármit megmutathassunk a világnak, nem áll más a rendelkezésünkre, mint jó sok színes kocka. A kockák alakjuknál fogva behatárolják a lehetőségeinket. Emiatt a korlát miatt szorítkoznunk kell a valóság, vagy az ábrázolni kívánt tárgy legjellegzetesebb vonásaira, hogy az még így is felismerhető legyen.
Bármi, amit alkotunk belőle, sosem fog megfelelni a valóságnak, hanem csupán egy stilizált másolata lesz. Ha nagyon művésziesre akarjuk venni, akkor azt is mondhatnánk, hogy kicsi hajaz Picasso kubizmusára, de ez a hasonlat azért mégis csak távoli marad. Viszont az alkotás így már könnyen besorolhatóvá válik az absztrakt művek közé.

 

A modern otthon dísztárcsája

Ez a jelentésében mély, de megjelenésében minimalista stílus tökéletes, trendi díszítő eleme lehet egy modern lakásnak, ami megfelelő környezetet kölcsönözhet minden hangulathoz. Keress vagy alkoss te magad számítógépen egy képet, és küldd el nekünk, hogy nemsokára ki is tehesd otthon a falra!

2023. feb. 21.