% % %    ŐSZI AKCIÓ  % % %     20% KEDVEZMÉNY MINDEN VÁSZONKÉPRE!!    % % % 

% % %    ŐSZI AKCIÓ  % % %     20% KEDVEZMÉNY MINDEN VÁSZONKÉPRE!!    % % % 

A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-P: 08-20h

Színpszichológia vászonképekkel

Mi a színpszichológia?

 

Sir Isaac Newton 1666-ban fedezte fel, hogyha a tiszta fehér fény prizmán halad át, az minden látható színre válik szét.Azt is megállapította, hogy a színek egyetlen hullámhosszból állnak és nem lehet egymástól más színekben elválasztani. A felfedezést követően a színek ma már gyakorlati és tudományos alkalmazása mindennapjaink része. A színpszichológia fogalma a marketing, a művészet, a design és számos egyéb terület témája, illetve eszköze lett.

A színekkel kapcsolatos érzések saját emlékeidhez, vagy akár az adott ország kultúrájához kötődnek.Hiszen amíg például a fehér színt a nyugati országokban a tisztaság jelképeként használják, a keleti országoklakói a gyász színeként tekintenek rá. Hogyan hatnak ránk a színek?

A színek érzékelése alapvetően szubjektív, néhány szín mégis nagy jelentőséggel bír mindnyájunk számára. A színspektrum piros területei meleg színekként ismertek, melyek a szeretet érzésétől kezdve a harag és ellenségesség érzéséit is felkelthetik bennünk. A spektrum kék oldalán található színek a hűvös árnyalatok, amik nyugodt, közömbös érzéseket iskelthetnek. A színpszichológia terápiás hatása.

Számos ókori kultúra gyakorolta a kromoterápiát, azaz színeket használtak a gyógyításhoz, ami a mai napig alkalmazott tudomány a holisztikus kezelésekben. A színek befolyásolják a teljesítményt is, amit te is hasznodra fordíthatsz otthonodban. Nézzükmeg, hogy a különböző színekmilyen hatást gyakorolnak rád.

 

Zöld

A zöld harmonikus szín, ami a természetet jelképezi. Az egészségre, frissességre és fiatalságra asszociálunk róla, ami kellemes érzéseket kelthet bennünk. A zöld szín a legkevésbé megterhelő a szem számára és egy zöld felület pihentetően hat ránk. A zöld szín minden térbe illik, mert harmóniát teremt és megnyugtat. Tökéletes választás a nappaliba, de akár a hálószobába is.

 

Sárga

A sárga szín az optimizmus, az öröm és energia szimbóluma. Olyan szín mely megragadja a figyelmet és élesíti a memóriát, segíti megtartani a fókuszt. Nagyon jó választás dolgozószobába vagy irodába, mivel a színt gyakran kapcsoljuk össze az értelemmel és a szellemi tevékenységekkel. A sárga szín szóra bírja az embereket ezért kiválóan alkalmazható olyan helyiségekben, ahol kreatív tevekénység folyik.

 

Vörös

A vörös nagyon feltűnő szín, megragadja a figyelmünket és még apulzust is megemeli. Ez a szín az, amit a legkönnyebben veszünk észre, viszont a legnehezebben felejtünk el. A vörös az energiát és a szenvedélyt szimbolizálja, azonban otthonodban bánj vele óvatosan, mert dühöt és félelmet is kiválthat. A vörös szín könnyen uralkodóvá válhat a belső környezetben, konyhában például nem ajánlott a használata, mert fokozza az étvágyat.

 

Kék

A kék szín maga a nyugalom és béke kivetülése, melynek hatására ellazult állapotba kerülhetünk. Jobban tudunk koncentrálni, növeli a termelékenységünket is. A kék szín jó választás műhelymunkára szolgáló helyiségekbe, vagy akár a nappaliba is.

 

Vászonképre fel!

Ugye, hogy milyen fantasztikus hatásokat érhetünk el a színek segítségével? Ha egy kis változtatás felkeltette az érdeklődésedet, akkor kezdj el azonötletelni, hogy milyen színekkel szeretnéd még otthonosabbá és számodra megfelelővé varázsolni az élettereid.
A legjobb módja a színek lakásba való becsempészésének a vászonképek rendelése. Ha kitaláltad a meghatározó színt, akkor válassz egy neked tetsző és színben megfelelő képet és rendeled meg tőlünk azt vászonképen. A képen természetesen bármilyen, a lakás stílusához illeszkedő forma, vagy minta szerepelhet, a lényeg úgyis a színeken van.
Az ilyen apró változtatások is hatalmas hatást gyakorolnak az életminőségedre, szóval, ha benne vagy egy kis mókában, vedd fel velünk a kapcsolatot!

2022. jún. 24.