A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

20 000 Ft rendelés felett a kiszállítás INGYENES.

Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

Ahol az egyedi vászonképek születnek.

HOGYAN FOTÓZD A LAKÁSOD, A NYARALÓD VAGY A HÉTVÉGI HÁZAD?

HOGYAN FOTÓZD A LAKÁSOD, A NYARALÓD VAGY A HÉTVÉGI HÁZAD?

 

A remekül elkapott és klasszul sikerült lakásfotók megannyi lehetőséget rejtenek magukban. Használhatod őket értékesítéshez, gyönyörködhetsz bennük a szabadidődben, de akár egyedi vászonkép formájában a falra is költöztetheted őket.

Ebben a cikkben pedig azt is megmutatjuk hogy miként készíthetsz szuperül sikerült lakásfotókat.

 

A fotózást mindenképp előzze meg egy alapos rendrakás

Elképesztően illúzióromboló tud lenni, amikor az egyébként kiváló adottságokkal bíró lakásról azért készülnek satnya képek, mert az ott uralkodó rendetlenség lehúzza az összképet. Szóval, a lakásfotók nulladik lépése az alapos takarítás.
Vagyis tüntess el minden nem oda illő ruhadarabot, elmosatlan tányért vagy poharat, illetve megunt holmit. Csakis azok a kellékek maradjanak elől, amik a fotón remekül mutatnak, Te pedig szívesen helyezed őket előtérbe.

 

Igen, már megint azok a fránya fényviszonyok

Nyugi, lassan mi is kezdjük unni már, hogy folyton a fényviszonyok fontosságáról kell papolnunk. De mit lehet tenni akkor, ha a valóban minőségi lakásfotókhoz ez a szempont egyszerűen elengedhetetlen?
Ennélfogva igyekezz olyan periódust vagy napszakot választani a fotózáshoz, amikor rendszerint elegendő mennyiségű és minőségű fény áll rendelkezésre. Persze nem árt majd az sem, ha odakint aktuálisan ragyogó napsütés uralkodik.
Ha nem feltétlenül optimálisak a fények, akkor persze rásegíthetsz a dologra egy szuper lámpával, illetve egyéb fényforrással, hogy tényleg ne a fényeken múljon majd az elkészült fotók minősége.

 

Hova állj, és mit fotózz ahhoz, hogy az egész helyiség látható legyen?

Lakásfotózásnál az tekinthető optimális állapotnak, ha a teret igyekszel fotózni, mégpedig az optimálisnak nevezhető szögből. Merthogy csakis így tudod majd érzékeltetni a fotókon keresztül azt, hogy mennyire nagy történetesen a nappali, milyen szép tágas a konyha, illetve milyen kényelmes helyet kínál a gyerekszoba.
Szóval, amikor a lakásról, a családi házról vagy a nyaralóról lősz éppenséggel fotókat, akkor célszerű lesz hanyagolnod a közeli zoomokat, illetve az ehhez hasonló beállításokat. Kivéve persze akkor, ha pont valamilyen különleges motívumot szeretnél kiemelni.

 

A nagy kép mellett nyugodtan ragadj ki egy-egy motívumot

Habár a lakásfotók sikerét döntően a szélesebb látószögű alkotások határozhatják meg, ettől függetlenül nyugodtan kiragadhatsz egy-egy meghatározó elemet vagy motívumot is. Annál inkább, mivel így tovább színesítheted az elkészített kollekció hangulatát.
Mit is értünk motívum alatt? Gyakorlatilag mindent, ami egy-egy remek fotóra inspirál. Példának okáért egy csodaszép cserepes virág a nappaliban, egy remekbe szabott festmény a falon, vagy pedig a dekorációs világítás egy-egy esztétikus eleme.
De nyugodtan mehetsz ennél tovább, és kiemelheted a lakás egyéb pontjait is. Megmutathatod azt, hogy milyen látvány fogadja a látogatót akkor, amikor kiáll az erkélyre. Vagy bemutathatod azt is, hogy a nappali ablakán kipillantva milyen szépek a kerti fák, illetve virágok.

 

Ne csak a tárgyakat, a hangulatot is próbáld megragadni

Talán a fentiekből is kiolvastad már, hogy lakást fotózva nem feltétlenül kell megragadnod kizárólag a tárgyaknál és bútoroknál. Merthogy az igazán klasszul sikerült lakásfotók mindig hűen tükrözik az adott otthon hangulatát is.
Akár családias, otthonos, modern, hangulatos vagy bensőséges az általad éppenséggel fotózott épület attitűdje, próbáld meg ezt a feelinget továbbítani a képeken keresztül is. Ezáltal jóval elragadóbb alkotások születhetnek, amik aztán ki tudja, még egyedi vászonkép formájában a falra is kikerülhetnek.

2023. feb. 21.