A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

20 000 Ft rendelés felett a kiszállítás INGYENES.

Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

Ahol az egyedi vászonképek születnek.

ÍGY KÉSZÍTS MINŐSÉGI FOTÓKAT AZ AUTÓDRÓL, PROFI FOTÓS FELSZERELÉS NÉLKÜL IS

ÍGY KÉSZÍTS MINŐSÉGI FOTÓKAT AZ AUTÓDRÓL, PROFI FOTÓS FELSZERELÉS NÉLKÜL IS

 

Autót fotózni mindig inspiráló és lebilincselő elfoglaltság, akár értékesítési célból, hobbiként, vagy akár egyedi vászonkép készítés miatt vágsz is bele. A cikkben mutatunk néhány praktikus tippet, amelyekkel tuti sanszod lesz a kifogástalan minőségű végeredményre.

 

Az első utad egy kocsimosóba vezessen

Alapszabály, hogy poros, sáros és régóta ápolatlan autót nem fotózunk. Gondolj csak bele. Egy frissen mosott és gondosan karbantartott kocsinak már a puszta látványa is sokkal tetszetősebb.
A minőségi fotók alapja ugyanis a kifogástalan külsejű modell. Ennek szellemében a fotózás előtt mindenképp vegyél célba egy közeli autómosót, hogy kellőképpen kicsinosíthasd a majdan elkészülő képek főszereplőjét.

 

Keress egy esztétikus környezetet vagy hátteret

Autó fotózásakor a legjobb, hogy nyugodtan veheted mobilra a figurát. Vagyis nem leszel a négy fal közé korlátozva, csak bepattansz a volán mögé, és keresel egy szuper helyszínt, ahol egyszerűen minden jól mutat.
Rendszerint nagyszerű autós fotókat tudsz készíteni parkok, tavak, kilátók és egyéb esztétikus természetes és mesterséges látnivalók környezetében. De ha nem szívesen autóznál messzire, akkor az is elég, ha egy igényesebb ház előtt parkolsz le.
Természetesen nem árt, ha a háttér színvilága összhangban van a kocsi árnyalataival. Ha világosabb az autód, akkor nyugodtan keress sötétebb hátteret, ha pedig a kocsi színvilágát a sötétebb színek határozzák meg, akkor a kontraszt érvényesítése érdekében nyugodtan fordíthatsz a dolgon.

 

A fényviszonyok az autó fotózásnál is sokat számítanak

Többek között az épületfotóknál is szóba került már, hogy a fényviszonyok mennyire fontos szerepet játszatanak az elkészült fotók minőségét tekintve. A tűző napon például nem is érdemes próbálkoznod, hiszen legfeljebb közepes színvonalú eredményre számíthatsz.
A királyul sikerült képekre főként a napfelkelte, illetve a naplemente óráiban mutatkozhat a legkedvezőbb esélyed. Sőt, a napfelkelte előtti vagy napnyugta utáni időszak úgynevezett kék órája is bőven tartogat potenciált.
Szóval, a legklasszabb autós fotókhoz könnyen lehet, hogy egy-egy korai kelésre vagy kései hazaérkezésre fel kell majd készülnöd.

 

Figyelj rá, hogy semmiképp ne mozduljon el a kép

Autós fotóknál még inkább felértékelődik az általad lőtt alkotások élessége. Különösen akkor, amikor a kocsi egy-egy szemre is tetszetősebb elemét szeretnéd kiemelni. Ennek szellemében nem árt, ha odafigyelsz néhány technikai beállításra.
A legtöbb okostelefon is rendelkezik például a késleltetett exponálás funkciójával. Ha magaddal viszel egy pár ezer forintos állványt, és annak a segítségével lövöd az autós fotókat, akkor a kezed véletlenül sem mozdulhat el fotózás közben.
Így a kocsi lámpáiról, oldalsó vagy elülső nézetéről, valamint a totál nézetéről jó eséllyel olya képek készülhetnek, amik akár egy autós magazinban is simán megállnák a helyüket. Vagy mondjuk a nappali falán, egyedi vászonkép formájában.

 

Az utómunka az autós fotók minőségén is sokat dobhat

Amikor lőttél néhány tucat jól sikerült fotót a szeretett kocsidról, még nem vagy kész a munkával. Merthogy a laptop elé ülve bizony még sokat csinosíthatsz a legjobbnak gondolt alkotásokon is.
Kismillió program akad manapság, amelyekkel könnyedén finomhangolhatod akár a fényerőt, a kontrasztot, csavarhatsz egy kicsit a kép egyes elemeinek beállításain, vagy akár le is csípheted a felesleges és oda nem illő részeket.
Abszolút megéri ez a befektetett plusz energia, hiszen a profi munkának is kinéző autós fotóid látványa mindent megér majd.

2023. feb. 21.