A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

20 000 Ft rendelés felett a kiszállítás INGYENES.

Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

Ahol az egyedi vászonképek születnek.

ÍGY FOTÓZZ HÁZIÁLLATOT A TÖKÉLETES VÉGEREDMÉNY ÉRDEKÉBEN

ÍGY FOTÓZZ HÁZIÁLLATOT A TÖKÉLETES VÉGEREDMÉNY ÉRDEKÉBEN

 

Egyedi vászonképhez, illetve egyéb fali képekhez gyakran választott téma a házi kedvencről készített fotó. A család szeme fényének számító kutyáról, macskáról vagy egyéb állatról viszont nem is olyan egyszerű minőségi képeket készíteni. A cikk abban segít, hogy a feladat minél könnyebben menjen.

 

Mindig a szemekre fókuszálj

Mindig azok az állatfotók a legemlékezetesebbek, ahol a szemeknek is komoly szerep jut. A házi kedvencek tekintete ugyanis fantasztikusan kifejező, elképesztően izgalmas, vagy éppen szívbe markolóan édes is lehet.
Amikor tehát legközelebb fotózni szeretnéd a család kedvencét, mindig úgy helyezkedj, hogy a koncepció középpontjába a szemek kerüljenek. Nem feltétlenül baj az sem, ha az arc és a tekintet túlontúl hangsúlyos lesz a képen.
Sokszor egy egész alakos fotónál sokkal jobb egy-egy makro felvétel, ahol a leginkább kifejező elemek láthatók.

 

Amikor csak lehet, fotózz természetes fényeknél

Eleve fennáll a kockázata annak, hogy a vaku villanása esetleg riasztó jelleggel hat az ehhez nem hozzászokott állatokra. Nem beszélve arról, hogy az úgynevezett „piros szemek” effektust is jó volna elkerülni.
A legfontosabb érv a természetes fények mellett, hogy ilyen körülmények között mindig jobb fotók születnek. Egész egyszerűen élethűbb, természetesebb és valódibb a hatása azoknak a képeknek, amelyek napsütésben, illetve normál fényviszonyok között kerülnek megörökítésre.

 

Az időzítésen rettentő sok múlhat

Sokszor a már gyakorlott, profi fotómodellek sincsenek topformában, és őket is nehéz rávenni a mosolyra munka közben. Nincs tehát min meglepődni a házi kedvencek esetében, ha nem tűnnek túlzottan fotogénnek.
Amikor a kutyus, a cica vagy az egyéb fotómodellnek szánt állat éhes, zaklatott, vagy pedig játékos kedvében van, akkor nehéz lesz őt tökéletesen megörökíteni. Ha a nem megfelelő időpontban szeretnél fotózni, akkor az utolsó pillanatban mindig elmozdulás lesz a dolog vége.
Jobban jársz tehát, ha kivársz a tökéletes időzítésig. Előbb vagy utóbb minden háziállat megnyugszik, onnantól kezdve pedig kezesbárány lesz a fotózáshoz. Sőt, a gyakran fotózott macskák és kutyák esetében nem ritka jelenség a pózolásra való hajlandóság.

 

Próbáld meg valahogy motiválni az alanyt

Igen, nincs kizárva az a lehetőség sem, hogy éppenséggel kis csalást kell majd bevetned a tökéletesen megkomponált fotók elkészítéséhez. Merthogy néhány szem ínycsiklandó jutalomfalat hatására hirtelen kisangyallá változik az addig ide-oda rohangáló kedvenc is.
Persze a művelet sikerességéhez szükség lesz némi betanításra. Az állatnak tudnia kell, hogy csakis akkor jár a nassolni való, ha ő jól viselkedik. A jó viselkedés alatt pedig jelen esetben azt értjük, hogy néhány másodperc erejéig nyugiban marad.
Egyébként a jutalmazás pozitív érzéseket kiváltó ereje azért is bizonyulhat jó ötletnek, mert így nagyobb lesz az esélye, hogy a kedvenc cuki fejet vág a fotón.

 

Könnyen lehet, hogy a tökéletes fotóhoz jó párat kattintanod kell

Ahogy esküvői, jegyes vagy portré fotózásnál is több száz elkészült képből lesz majd néhány igazán emlékezetes darab, úgy a háziállatok fotózása kapcsán sem lehet csodát várni néhány próbálkozásból.
Egyszerűen annyit a titok, hogy teszteled az ideális beállításokat, javítod a hibákat, és előbb vagy utóbb megszületik a hőn áhított kép. Az a remekül elkapott pillanat, ami nagyszerű alapot képezhet egy igényesen kidolgozott egyedi vászonképhez.
Amikor megvan a tökéletes fotó, akkor egyszerűen csak töltsd fel az alábbi felületen, néhány kattintás múlva pedig meg is rendelheted az ajándékba szánt, vagy az otthonod egyik pontjára tervezett vászonkép.

2023. feb. 21.