A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

20 000 Ft rendelés felett a kiszállítás INGYENES.

Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

Ahol az egyedi vászonképek születnek.

SZÍNEK ÉS TÉMÁK

SZÍNEK ÉS TÉMÁK

 

Az ablakon át a szobába

Ha komoly odafigyeléssel dolgozunk lakásunk színárnyalatainak tökéletes egymásba csiszolásán, elsőként vegyük figyelembe azt, hogy mennyi fény juthat az ablakokból az adott helyiség különböző részeibe, és hogy mi a kedvenc színünk.
A fény ugyanis fokozatosan veszíti el az erősségét a szobába hatolva, a berendezési tárgyak pedig jóval többet nyelnek el, vagy vernek vissza, mint azt gondolnánk. Ezért ha az átlagos fehér falfesték helyett egy másik, kellemes szín mellett döntünk, érdemes lehet a világosabb árnyalatát kiválasztani, mert lehet, hogy a helyiség ablaktól távol eső pontjaiban a fény olyan szinten leredukálódik, hogy a szín már egy egészen más hatást fog gyakorolni az enteriőr hangulatára.
Az éles kontrasztokat és a finom átmeneteket nem csak a megfelelő színek megválasztásával tudjuk előidézni. A falra felakasztott képek is nagyban segítenek, hogy lakásunk annak a karakternek megfelelően nézzen ki, amit mi álmodtunk meg.

 

Mutassanak be minket a falak

Egy kép is lehet egy szoba miliőjének a csúcspontja. Választhatunk színben, és árnyalatban hasonlót a falak színéhez, minimális tartalommal a vásznon. Ezzel kellemes, finom hangulatot idézhetünk elő az atmoszférában, ami abból a szempontból nagyon fontos, hogy kényelmesen feltöltődhessünk egy új munkanap előtt.
De elrugaszkodhatunk a Földtől is, mert a falra választott illusztráció lehet kifejezetten olyan, ami igazán felívja magára a figyelmet és odavonzza a tekintetet. Témájában ez legyen mindenképp részletgazdag, amin elidőzhet a szemünk. Így könnyebben tudjuk elfelejteni egy nehéz nap gondjait, és hamarabb oldódunk fel a stressz alól. Arról nem is beszélve, hogy nem csak dekoratívvá teszi a szobát, hanem egy személyes, mély tartalommal ruházza fel az adott teret.

 

Mi, hova kerüljön

Az is számít, hogy éppen melyik szobába, milyen képet szándékozzuk kitenni. Más-más téma teszi hangulatossá a gyerekszobát és más a nappalit vagy az étkezőt. A dolgozószobába is jól jöhet egy nagyobb méretű kép, hogy elmerengve egy táj végtelenjének szépségében, új célokat tűzzünk ki, vagy egy absztraktabb színkavalkád pezsdítsen fel minket és hozza el a lelki felfrissülést.
A gyerekszobába olyan témákat érdemes választani, amelyek inkább játékosabb hangulatot sugároznak és akár segítik a kreatív képzelőerő fejlődését. Jó döntés lehet a meseszerű figurák választása, de a rajzolt vagy valódi állatokról készül képek is remek megoldások egy gyerekszoba dekorálásához. A színek ne legyenek túl pasztellesek vagy rikítók, hanem sugározzanak nyugalmat.
Étkezőbe ne válasszunk harsány színeket, mert esetleg kényelmetlen érzéseket ébreszthetnek bennünk étkezés közben. Persze reális választás lenne egy gyümölcsökről készült csendélet az asztal fölé, de egy megfelelő színkompozíció egyszerű, nonfiguratív formába öntve is ideális hangulatkeltő.
A nappaliba esetleg nehezebb lehet a választás meghozatala. Itt ugyanis jóval tömörebben zajlik az élet. Ebben a helyiségben egyszerre pihenünk, vagy vendégeket fogadunk, szóval sok elvárásnak kell megfelelnie. A legjobb döntés, persze annak tükrében, hogy tényleg mit is akarunk, ha semleges irányba toljuk el a szoba atmoszféráját. Kirakhatunk családi képeket, vagy nagyobb felületű vásznakat melyek nem vonják magukra a figyelmet, csak azt érezzük, hogy jó közöttük.
Ahány ház, annyi szokás és ízlés. Az üres falak tisztaságot sugároznak, és világossá teszik a lakást, azonban egy szép kép a falon, otthonosabbá varázsolhatja a teret.

2023. már. 06.