A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

20 000 Ft rendelés felett a kiszállítás INGYENES.

Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

Ahol az egyedi vászonképek születnek.

6 + 1 TIPP, HOGY JÓ FÉNYKÉPET CSINÁLJ AZ OKOSTELEFONODDAL

6 + 1 TIPP, HOGY JÓ FÉNYKÉPET CSINÁLJ AZ OKOSTELEFONODDAL

 

Fókuszálj egyetlen dologra

A legtöbb jó fotó egyetlen, érdekes dologra koncentrál. Amikor egy képet csinálsz, tölts egy kis időt azzal, hogy beállítod a képet. A jó fotó titka, hogy a fotó tárgya ne töltse ki teljesen a képet, a kép legalább felének üres térnek kell lennie.

Légy biztos benne, hogy amikor ráböksz a fényképezőgép ikonra a telefonon, akkor a megfelelő helyre fókuszáljon a telefonod.

Ha még ennél is jobban fel szeretnéd dobni a képed, akkor használj szűrőket, állítsd be megfelelően a kontrasztot és a fényerőt is.

Lány az erdőben

 

 

Keresd a szimmetriát

A szimmetria gyönyörködteti a szemet. Azok a képek, amelyeken sok a szimmetria, kifejezetten tetszenek a szemnek. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy feldobd a fotódat.

Színes spirál

 

 

Játssz egy kicsit a tükröződéssel

Emlékszel rá, hogy milyen kellemes érzés a szemednek, amikor a víz felületén meglátod a lenyugvó napot tükröződni? Ez azért van, mert a szemünk szereti a tükröződést. Keresd meg azokat a helyeket, ahol le tudod fotózni a tükröződést. Ilyenek a vízpartok, a tükrök, a poharak és néhány fémes felület.

kacsa úszik a vizen

 

 

NE zoomolj!

Tipikus hiba szokott lenni, hogyha valami messze van, akkor ráközelítünk és úgy fotózzuk le. Ennél sokkal jobb módszer, ha közelítés nélkül fotózol és ha mégis szeretnéd a kép egy részletét nagyobb méretben látni, akkor egy szerkesztőprogrammal kivágod ezt a részt az eredeti képből. Így elkerülöd, hogy a kép pixeles, elmosódott, zajos legyen.

Photoshop Crop image

 

 

Használj természetes fényt!

Nagyon nehéz olyan jó fotót találni, amit egy okostelefonba szerelt vakuval csináltak. Inkább ne erőltesd, használj annyi természetes fényt, amennyit csak tudsz. Ha már elkészült egy fotó, akkor próbáld ki az „Expozíció” eszközt a képszerkesztőben.

Kék autó természetes háttérben

 

 

Használj képszerkesztő programot

Az internetre feltöltött fényképek jelentős része a fotózás után még átesett rengeteg digitális szerkesztésen, ráncfelvarráson. Emiatt jelentősen megnőtt az ingerküszöbünk. Ha szeretnéd, hogy a te képed is felkeltse az érdeklődést, akkor fotózás után még csinosítsd a képet valamilyen képszerkesztő programmal.

+1 tipp: Nevettesd meg az embereket

A legjobb képek azok, amelyeken az emberek nevetnek. Készíts pozitív, vicces és boldog fotókat, ezeket ösztönösen mindenki szeretni fogja.

karácsonyi sapkás pingvin

 

 

Van egy jó képed, de nem tudod mi legyen vele? Töltsd fel a képet az egyedi vászonkép tervezőnkbe és tervezz belőle vászonképet néhány perc alatt!

2023. már. 06.