% % %    ŐSZI AKCIÓ  % % %     20% KEDVEZMÉNY MINDEN VÁSZONKÉPRE!!    % % % 

% % %    ŐSZI AKCIÓ  % % %     20% KEDVEZMÉNY MINDEN VÁSZONKÉPRE!!    % % % 

A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-P: 08-20h

ÍGY ÉRDEMES RAJZOT VAGY FESTMÉNYT FOTÓZNOD A SZEMET GYÖNYÖRKÖDTETŐ VÉGEREDMÉNYÉRT

ÍGY ÉRDEMES RAJZOT VAGY FESTMÉNYT FOTÓZNOD A SZEMET GYÖNYÖRKÖDTETŐ VÉGEREDMÉNYÉRT

 

Milyen szempontokra célszerű fokozott figyelmet fordítanod akkor, ha festményt, vagy rajzot szeretnél lehetőség szerint minél jobb minőségben fotózni? A cikkben minden részletes tudnivalót megosztunk veled a kérdés kapcsán.

 

Nem feltétlenül szükséges drága fényképezőgépet vásárolnod

Természetesen nem hátrány, ha van kéznél jó minőségű fényképezőgép, ugyanakkor a siker alapvetően nem ezen fog múlni. Ma már egy közepes árkategóriájú okostelefon is bőven tudja azt, amire a minőségi fotókhoz szükséged lehet.
Ennélfogva feleslegesen vernéd költségekbe magad mindössze azért, hogy kattintani tudj néhány remekül sikerült képet. Némi gyakorlással, illetve a rendeltetésszerű használat mentén az okostelefonodból is meglepően sokat hozhatsz ki.

 

Kulcsfontosságú, hová is teszed magát a rajzot vagy festményt

Minden bizonnyal a célod az, hogy a rajzról vagy festményről készült fotó mentes legyen a nem éppen szép látványt nyújtó árnyékoktól, csillogástól és egyéb esztétikai hibáktól. Ennek érdekében nem mindegy, hogy az exponálás előtt hová is teszed le magát az alkotást.
Olyan helyet kellene majd keresned, ahol a rajzot vagy festményt egyenletesen világítja meg a fény. Éppen ezért kerülendő az ablak melletti terület, illetve az árnyékos részeket sem javasolt választanod. Legyenek egyenletesek a fényviszonyok, a minőségi produktum érdekében mindez elképesztően fontos.

 

A fotómasinát tartsd párhuzamosan a rajz vagy festmény lapjával

Akár egy jónak mondható fényképezőgéppel, akár az okostelefonod segítségével fogsz majd éppenséggel kattintani, a készülék exponálás közben elfoglalt pozíciójára is fokozott figyelmet kell fordítanod.
Arra célszerű tehát odafigyelned, hogy a fotómasinát tartsd a rajz, illetve a festmény lapjával párhuzamosan. Így tudod ugyanis elkerülni, hogy az elkészült fotó látványa torzuljon. Mi történik akkor, ha ezt a tippet figyelmen kívül hagyod?
Amennyiben a fényképező, vagy az okostelefon nem lesz párhuzamos helyzetben a lappal, akkor a látvány deformálódik. Konkrétabban fogalmazva a készülék síkjához közelebbi részek nagyobbnak, a távolabb eső részek pedig kisebbnek látszanak majd.
Tehát a festményről, vagy a rajzról készített fotó látványa messze elmarad majd a kívánt és joggal elvárt minőségtől.

 

A szemre is tetszetős végeredmény céljából jól jöhet némi utómunka is

Akár az okostelefonodon, akár asztali gépen is számtalan szoftveres megoldást alkalmazhatsz annak érdekében, hogy az elkészült fotó egy-két elemét kicsit kikozmetikázd. Ami rendszeresen javítandó területnek számít, az a kontraszt, a fehéregyensúly valamint a telítettség optimalizálása, szükség esetén kiegészítve némi vágó feladattal.
A kontrasztot veheted kicsit feljebb, mivel a nyers fotók rendszerint fakóbbak. Ha belenyúlsz a telítettség beállításaiba, akkor a színeken is tudsz valamelyest élénkíteni. A vágás pedig abban segít, hogy a fotóról eltüntess minden olyan elemet, ami nem oda való.

 

Így készülhet a rajz vagy festmény fotóból egyedi vászonkép

Amikor sikerült lőni néhány klasszul sikerült fotót a kiszemelt rajzról vagy fotóról, akkor az egyedi vászonkép témáját meg is teremtetted. Következhet a majdan elkészülő fali kép megtervezése, méghozzá az alábbi linkre kattintva.
A platform pedig lépésről segít beállítani a vászonkép kívánt paramétereit, miután feltöltötted magát a nyers fotót. Amikor minden beállítással megvagy, már csak a rendelést kell csak elindítanod.
Ekkor következni fog egy ellenőrző fázis, és ha a feltöltött kép paraméterei teljesen rendben vannak, akkor néhány napon belül kézhez is kapod majd az egyedi vászonképet. Szabadon dönthetsz tehát róla, hogy ajándékba adod, vagy pedig a saját otthonod egyik falán találsz neki helyet.

2023. feb. 21.