A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

20 000 Ft rendelés felett a kiszállítás INGYENES.

Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

Ahol az egyedi vászonképek születnek.

AZ ÉLTETŐ VÍZ

AZ ÉLTETŐ VÍZ

 

A víz a négy elem közül a számunkra az egyik legfontosabb, hiszen testünk 70 százalékát is víz alkotja, továbbá, ha nem fogyasztunk kellő mennyiséget belőle, akkor a szervezetünk súlyosan károsodhat, sőt igen szélsőséges esetben még akár az életünket is elveszthetjük. Talán ezért is alakult bennünk ki a hosszú évezredek alatt az a rendkívüli idealizálása ennek az elemnek, mert tudjuk, hogy nélküle nem is lehetne élet a Földön.

 

A vég és a kezdet ereje

A vizet a különböző kultúrákban számtalan szimbólumként használták, de mégis a legtöbb esetben a termékenység jeleként vált ismertté. A víz egyszerre teremtő és romboló erő. Az életet adó víz, a magzatvíz és az élet forrásának szimbolikája mellett a jelentése tovább bővíthető a halállal és az elmúlással. De mivel egyszerre jelenti a kezdetet és a véget, az örökkörforgás és a feltámadás ugyanúgy kifejezhető vele.

 

Víz a festészetben

A festészetben a víz számtalan kifejező erővel rendelkezik, és hullámzása, apró rezgései sok festőnek kínált ihletet az ábrázoláshoz. Ez utóbbit talán az impresszionisták igyekeztek tökélyre fejleszteni, akik apró színes ecsetvonásaikkal próbálták a legkifinomultabban megörökíteni az apró rezgéseit, és miniatűr fodrait, jelentős sikerrel.
Egy háborgó tenger, egy kiáradó patak vagy folyó máris rengeteg izgalmat és mozgást, feszültséget tud kölcsönözni egy álló, kimerevített momentumot ábrázoló festménynek, ami rögtön megadja neki nézői oldalról azt az érzelmi tartalmat, ami már nemcsak a színek és formák látható dimenziójában nyújt izgalmat, hanem a látható mögött tölti meg érzelemmel.
Ugyanígy a nyugalom maradéktalan ábrázolására is tökéletes a hatalmas, sima vízfelület, ami a szimbolikus jelentései miatt végtelen harmóniát teremt nemcsak a vászon kompozíciójában, hanem a környezetében is, ahova ki lett állítva.

 

A víz megjelenésének formai sajátosságai

Nem számít, hogy vászonképünkön, amit kiállítani szándékozunk az otthonunkban, stilizált vagy élethűen ábrázolt módon szerepel a víz. Végeredményben ugyanazokat az érzelmi hatásokat érjük el. A víz, mint a megtestesült, ellenállhatatlan erő, ami végtelen cseppek sokaságából tevődik össze, nyugodt állapotban ártatlan sima felülettel csalogatja a tekintetünket, hogy merüljön el benne.
A víz fodrain megtörő fény a pillanat tökéletes ábrázolását sejteti. Azokat a helyzeteket, amiket szívesen élvezünk ki akkor is, amikor a szabadban, pont egy tó vagy folyóparton tartózkodunk és éppen megy le a Nap. A másodpercek megörökített varázslatos látványa a szabadságból fakadó nyugalom éreztét kelti, amiben mindig jó elmerülni.

 

Élet a víz körül

A folyók és a tavak körül óriási mennyiségben alakult ki a flóra és a fauna. A varázslatos élővilág növényei és állatai az életüket köszönhetik a víznek. Ez az anyag nemcsak a természetéből fakadóan csodásan szép, hanem attól a tulajdonságától, amiért tisztaságával az életet jelenti a számunkra.

 

A nyugalom otthonra

A víz tökéletes témája egy vászonképnek. Egyenletlen, hullámos felületén változatosan fut végig a környezetének minden szín és fény árnyalata, ami miatt ez az egyszerű, színtelen és szagtalan anyag, mégis számtalan módon válik érdekessé a szemnek.
Biztos neked is van egy kedvenc képed, amelyről a víz, legyen az tó vagy folyó, sugározza a nyugalmat, és szívesen látnád otthonod falán. Nálunk azonnal megrendelheted, és nemsokára már nyugodtan hátradőlhetsz kedvenc karosszékedben, miközben otthonodat átjárja a vászonról sugárzó nyugalom.

2023. feb. 21.