A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

20 000 Ft rendelés felett a kiszállítás INGYENES.

Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

Ahol az egyedi vászonképek születnek.

FOTÓS TÉMAÖTLETEK A KÉSŐ ŐSZI ESŐS ÉS BORONGÓS IDŐJÁRÁS MELLÉ

FOTÓS TÉMAÖTLETEK A KÉSŐ ŐSZI ESŐS ÉS BORONGÓS IDŐJÁRÁS MELLÉ

 

Fotós szemmel nézve, valamint a karácsonyi ajándéknak kinézett egyedi naptárhoz vagy vászonképhez inspirációt keresve késő ősszel sem kell hiányt szenvedned munícióból. Különösen akkor, ha alkalmazod a cikkben megosztott ötleteinket.

 

Az esőcseppek is lehetnek kimondottan érdekesek

Amikor odakint sűrű cseppekben esik az eső, a napsütésre pedig még csak esély sem mutatkozik, az rendszerint sokakat lelomboz. Pedig egy erőteljes paradigmaváltással máshogy is szemlélheted a helyzetet.
Merthogy az esővíz áztatta falevelek, a ködös és nyirkos táj, valamint az itt-ott felbukkanó pára számtalan szuper fotóhoz jelenthet inspirációt. Csak járj nyitott szemmel, és ott lesz a lehetőség.

 

A gőzölgő forró ital látványa egy hűvös őszi napon különösen megindító

Létezik-e a finoman gőzölgő capuccinonál, nemrégiben főzött kávénál, vagy a forró teánál csábítóbb látvány egy szürke és szeles október végi napon? Ugye, hogy nem sok ilyen motívum akad?
Naná, hogy az őszi zord időben a forrón gőzölgő ínycsiklandó italok egyedi látványvilága fotóért kiált. Akár egy szimpla Instagram poszt erejéig, vagy ha igazán jól sikerült maga a kép, akkor nyomtatott formában is.

 

A klasszikus őszi ételek is megérhetnek egy-egy jól elkapott fotót

Akadnak olyan klasszikus fogások, amik rendszerint ősz tájékán kerülnek fel az ebédlőasztalra. Mikre gondolunk? Példának okáért a sütőtök krémlevesre, a fenséges almás pitére, vagy akár az ilyenkor egyszerűen elmaradhatatlan sült gesztenyére.
Hogyha előszeretettel kapod lencsevégre a nagyszerűre sikerült fogásokat, akkor ezek a pikáns csemegék is alanyai lehetnek egy-egy jól elkapott fényképnek. Persze lehetőség szerint fotózd őket minél előbb, mielőtt valaki behabzsolja őket előtted.

 

Ne hagyd otthon a fényképezőgépet, ha kirándulni megy a család

Mit is lehet csinálni egy október végi szombaton, ha végre szerencsétek van és az időjárás a kedvesebb arcát mutatja? Ilyenkor széldzsekit fel, mindenki bepattanhat a kocsiba, és irány a legközelebbi kirándulóhely.
Persze a pakolás közben arra figyelj oda, hogy a fotós cuccod még csak véletlenül se maradjon otthon. Akár egy vízpartot, az őszi erdőt vagy egy sétáló résszel ellátott parkot kerestek fel, az „inspiráció cunamira” mindenképp számíthatsz majd.

 

Egy-egy kattintás az őszi munkák mellé is elfér

Az ilyenkor szokásos betakarítás, falevél gereblyézés, lombsöprés, vagy fametszés lesz a hétvégi program? Fűszerezd meg mindezt egy kellemes hangulatú fotózással is?
Vagyis időnként kattints egy-egy képet az épp szorgosan tevékenykedő családtagokról és barátokról. Minél spontánabb fotók készülnek majd, annál nagyobb eséllyel kerülhetnek ki később a falra, akár egyedi vászonkép formájában is.

 

A késő őszi tájnak is megvan a maga egyedi szépsége

Amikor az utolsó színese falevelek is lehullanak a fákról, akkor sem kell feltétlenül az elmúlás miatt siránkozni, fotós szemmel nézve ugyanis ilyenkor is lehet különleges dolgokat alkotni.
Ha erősen fókuszálsz rá, akkor egy ködös, felhős novemberi napon is meg tudod ragadni a késő őszi táj szépségét. Ha kimondottan rajongsz a remekül elkapott természet fotókért, akkor ez a periódus kész aranybánya lehet a számodra.

 

Az állatvilág is megannyi remek fotó alanya lehet ilyenkor

A család kedvencének számító háziállatok fotózásáról írtunk már mi is, ugyanakkor nemcsak ők lehetnek egy-egy őszi fotó alanyai. Merthogy ott vannak még a szorgos hangyák, a legkitartóbb madarak, illetve egy-egy kevésbé félénk mókus vagy rágcsáló. Állatbarátoknak csodás lehetőségek nyílhatnak ilyenkor egy-egy jó pillanatban elkapott fotóra.

2023. feb. 21.