% % %    ŐSZI AKCIÓ  % % %     20% KEDVEZMÉNY MINDEN VÁSZONKÉPRE!!    % % % 

% % %    ŐSZI AKCIÓ  % % %     20% KEDVEZMÉNY MINDEN VÁSZONKÉPRE!!    % % % 

A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-P: 08-20h

AZ ANYASÁG ÜNNEPE

AZ ANYASÁG ÜNNEPE

 

Egy gyermek érkezésére talán sosem lehet eléggé felkészülni. A születést megelőző 9 hónap alatt rengeteg minden megváltozik, de még mindig az izgalom az, ami maradéktalanul kitölti a hátralévő napokat.
Aztán eljön a nagy alkalom, és új élet költözik a családba. Az új jövevény mondhatni alaposan felborítja a napirendet, ahogy helyet kér magának a család életében, de a boldogságnak köszönhetően ez a helyzet könnyen megoldódik.

 

Gondoskodó tekintet mindvégig

Ahogy a cseperedés apró pici lépésekben elindul, és immár aggodalommal vegyül az izgalom, hogy sikerül-e minden értékes tudást átadni neki, és hogy sose essen komoly bántódása. Azonban egy dologban biztosak lehetünk, hogy az anyai szeretet a kezdetektől véd minket, ami kétség nélkül ott van minden gyermeket nevelő nőben. Ez a szeretet az, ami magabiztosságot nyújt azokban a helyzetekben is, amikor kilátástalannak tűnhetnek a dolgok, és ezt ünnepeljük a világon minden májusban.

 

Régebbi ünnepek az elmúlt korok emlékében

Az ókori görögöknél is tartottak már az anyák napjához hasonló ünnepet, melyet Zeusz édesanyja, Rhea tiszteletére rendeztek, hálájuk jeléül, mert az istennő megajándékozta a Földet élettel. Azonban ez az ünnep az idők folyamán feledésbe merült.
A 16. és 18. század közötti Angliában újra megjelenik „az Anya” dicsőítése, azonba ez az ókori görögökhöz hasonlóan még mindig inkább egy isteni képben ünnepli az anyaságot, mint hogy ténylegesen a nőkre fókuszálna.
Ennek az egyházi ünnepnek a keretén belül a vidéki otthonaikból elvándorolt fiatalok tértek haza a szüleikhez, azaz jobban mondva abba a templomba, ahova gyerekkorukban az édesanyjukkal jártak. Sokaknak ez a nagyböjt 4. vasárnapjára eső ünnep tette lehetővé, hogy újra lássák az édesanyjukat, hosszú idő után. Igaz, az ünnep az 1800-as évekre kikopott a köztudatból, de a 20. században újjá éled majd, jelenlegi köntösben.

 

Több mint 100 éves a hivatalos Anyák napja

Az Egyesült Államokban Anna Jarvis harcolta ki, hogy legyen egy nap az évben, amikor az anyaságról emlékezik meg a világ. Törekvését 1914-ben koronázta siker, miután több éves kemény munkának köszönhetően Wilson elnök nemzeti ünnepnek nyilvánította az Anyák napját.
Az Amerikában egyre népszerűbbé váló ünnep szépen lassan Európában is elterjedt, majd később az egész világon. Az ünnep nincs egy naphoz kötve, de a legtöbb országban májusban ünneplik és nem mindenhol csupán a virág és sütemény kombináció teszi ki az ajándékokat.

 

Más országok szokásai

Japánban a gyerekek jellemzően kitakarítják anyjuk helyett a lakást és további kényelmet fokozó tevékenységgel segítik ezen a napon a kikapcsolódásukat. Mexikóban sem aprózzák el az anyáknak járó tiszteletet, és számos otthonban szerenáddal üdvözlik a család női tagjait, kiváltképp az anyákat.

 

Vándor ünnep

Nálunk nincs egy konkrét dátumhoz kötve a napja, hanem hivatalosan május első vasárnapja lett megválasztva erre az alkalomra. Idén ez a jeles alkalom május 3-ra, vasárnapra esik.

 

Gondoljunk rájuk és a szeretetükre!

Ezen a napon ne feledkezzünk el megemlékezni és köszönetet mondani az édesanyáinknak azért a sok szeretetért, amit gyerekként kaptunk tőlük, és ami örökké elkísér minket. A virág és édesség mellett, olyan ajándékkal is kedveskedhetünk nekik, aminek köszönhetően hosszú ideig emlékezhetnek arra, hogy azért a rengeteg önzetlen cselekedetért, amit értünk tettek, mindig hálásak leszünk.
Készíts képet Anyák napjára, és mi a legjobb minőségben visszük fel vászonra, hogy kedveskedhess Neki. Egy családi kép vagy egy anyák napi köszöntő tökéletes ajándék erre az alkalomra.
Válaszd ki azt a képet, amivel szeretnéd elmondani, hogy mennyire köszönöd a sok éves törődést, és amire rátekintve egész évben érezheti, hogy mindig gondolsz Rá!

2023. feb. 21.