A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

20 000 Ft rendelés felett a kiszállítás INGYENES.

Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

Ahol az egyedi vászonképek születnek.

PRAKTIKUS TIPPEK A CSAKNEM TÖKÉLETESRE SIKERÜLT CSALÁDI FOTÓKHOZ

PRAKTIKUS TIPPEK A CSAKNEM TÖKÉLETESRE SIKERÜLT CSALÁDI FOTÓKHOZ

 

A családi fotók nézegetésénél jobb programot nehéz elképzelni egy-egy ünnep, vagy nosztalgikus esete alkalmával. A bejegyzés keretei között pedig abban kívánunk segíteni, hogy miként készíthettek klasszul megörökített családi képeket anélkül, hogy profi fotós szolgáltatásait vennétek igénybe.

 

Így oldhatod meg, hogy Te is szerepelj a képen

Az önállóan kivitelezett családi fotó mit sem ér, ha az egyébként családtagnak számító fotós lemarad róla. Korszerű fényképezőgépet és okostelefont használva egyaránt találhatsz módot rá, hogy ne maradj le a vászonképnek szánt családi képről.
A módszer nem bonyolult. Mindig legyen nálad állvány, és kísérletezd ki a legjobb szögeket, fényeket és kompozíciókat. Amikor lőttél néhány klasszul eltalált fotót a többiekről, akkor jöhet az éles bevetés.
Vagyis állíts be időzítőt a készüléken, aztán pedig állj be a családi fotóra. Így a kép minden bizonnyal remekül sikerül majd, mégpedig a részvételeddel.

 

Válassz olyan időpontot, amikor a család remek hangulatban van

A legjobban sikerült családi fotók egyik közös vonása az önfeledt nevetés. A morcos, kedvetlen arcok kevésbé mutatnak jól a képeken, ezért célszerű mindent megtenned a laza és viccelődő hangulat fenntartása végett.
Ha kisebb gyerkőcök is vannak a famíliában, akkor a reggeli órákat javasoljuk inkább a fotózáshoz. Ilyenkor általában mindenki pihentebb a szó jó értelmében, ennek köszönhetően pedig a fotózáshoz is türelmesebben viszonyul.
A komfortos körülmények között ellőtt fotóknál pedig remélhetőleg a mosoly sem marad el, ami valósággal bearanyozza a megörökített családi kompozíciókat.

 

A viselt ruhák és kiegészítők harmonizáljanak egymással

Természetesen nem azt mondjuk, hogy rendeljetek egyen pulcsikat. Mindössze egyfajta természetes összhang és harmónia megteremtésére érdemes törekednetek a viselt ruhák tekintetében is.
Beszéljétek meg előre, hogy inkább az elegáns, a laza, a sportos, vagy a kreatív vonal valósuljon meg inkább. Célszerű lesz továbbá egyeztetnetek a színekről is, elvégre egyes árnyalatok remekül passzolnak egymáshoz, míg mások valósággal taszítják a tekintetet.
A csaknem tökéltesre sikerült családi fotó színei tökéletes alapot szolgáltathatnak a majdan elkészülő egyedi vászonképhez is, remekül feldobva ezáltal a helyiség hangulatát.

 

A fényeken elképesztően sok múlik

Amikor fotózásra kerül sor, a fények megválasztása kulcsfontosságú a siker szempontjából. Amennyire csak lehet, célszerű lesz sokkal inkább a természetes fények használata felé tendálnod.
Persze akadnak olyan borús napok és nem éppen ideális körülmények, amikor a természetes fényekből bizony vajmi kevés akad. Ilyenkor tetszés szerint vonulhattok stúdióba, de kisebb befektetéssel akár egy otthoni stúdió szettet is rendelhettek.
Ennek köszönhetően pikk-pakk megteremthetők azok a körülmények a lakásban, amelyek már elegendőnek bizonyulhatnak a minőségi családi fotók elkészítéséhez. Persze simán lehet az is, hogy a csapat apraja és nagyja sokkal inkább a szabadba vágyik.

 

Ha úgy jobban tetszik, válasszatok kültéri helyszínt

Sokféle előnye lehet annak természetesen, ha a családi fotózás helyszíneként inkább szabadtéri helyeket kerestek. Egy-egy ilyen alkalmat például remekül össze lehet kötni egy családi kirándulással is, ezzel is feldobva úgymond a hangulatot.
Elmehettek egy-egy ismertebb helyszínre, például híresebb kilátókhoz, vízpartokhoz, illetve felkereshettek esztétikusan kinéző utcákat, tereket és sétányokat is. A kültéri helyszínek kapcsán azzal viszont célszerű kalkulálnotok, hogy jó eséllyel nem lesztek egyedül.
Ez a körülmény viszont ne zökkentsen ki senkit a jókedvéből. Merthogy a remek hangulatban készített családi fotók bizony örök emlékül szolgálnak, különösen egyedi vászonkép formájában megörökítve az elkövetkezendő évekre.

2023. feb. 21.