A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

20 000 Ft rendelés felett a kiszállítás INGYENES.

Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

Ahol az egyedi vászonképek születnek.

PRAKTIKUS TIPPEK AZ EGYEDI VÁSZONKÉP FALRA HELYEZÉSÉHEZ

PRAKTIKUS TIPPEK AZ EGYEDI VÁSZONKÉP FALRA HELYEZÉSÉHEZ

 

Az egyedi vászonképed lehetséges témaötleteiről sokszor írtunk már, ugyanakkor a falra történő felhelyezéséről ezidáig kevesebb szó esett. Ezt fogjuk pótolni most, remélhetőleg megkönnyítve ezáltal a dolgod a felhelyezést illetően.

 

Amit a vászonkép szerkezetéről a falra helyezés kapcsán tudni érdemes

Az egyedi vászonképek egyik legfőbb sajátossága, hogy fedőkeret nélküli, úgynevezett vakrámára feszítve készülnek el. Vagyis a kép az oldaléleken néhány centiméteres vastagságban továbbfut.
Ennek az lesz az előnye, kiemelkedik a fal síkjából, illetve speciális 3D-s hatást keltve növeli meg a vászonkép térhatását, és nem utolsó sorban az esztétikai élményét. A falra helyezés kapcsán ezzel is érdemes kalkulálnod, amikor az alkalmazott módszer és eszközök kérdésében döntést hozol.

 

Milyen eszközökre lesz szükséged a szakszerű felhelyezéshez?

Vegyük át gyorsan, hogy maga a felhelyezés milyen eszközök segítségével lesz kivitelezhető. Mindenképp szükséged lesz majd mérőszalagra és ceruzára ahhoz, hogy a munka precízen valósuljon meg.
Szintén erősen javasolt lesz beszerezned egy szintezőt vagy vízmértéket, különösen a többrészes vászonképek elhelyezéséhez. Nem árt, ha van kéznél kalapács és csavarhúzó is, ellenkező esetben igencsak nehézkessé válhat a falra illesztés.
Ezen felül az illesztést elősegítő eszközök beszerzését kell majd megoldanod. Erre a célra alkalmazhatsz szeget, ragasztó csíkot, vagy J-alakú horgot, illetve külön erre a célra kialakított fűrészfogas konzolt is.

 

A munka első fázisaként végezd el a szükséges méréseket

Fontos, hogy az egyedi vászonkép felhelyezését el ne kezdd pontos mérések nélkül. Az elnagyolt és elkapkodott munkából ugyanis rendszerint ferde, görbe és nem túl szép eredmény szokott kisülni.
Mérd ki pontosan a padló és a mennyezet közötti optimális távolságot, figyelembe véve a vászonkép szélességét és hosszát. Különösen alapos tervezést igényelnek a többrészes darabok, amelyek kapcsán az egyes elemek egymástól mért távolsága is kulcsfontosságú.
Amikor megvagy a méréssel, akkor ki kell jelölnöd a tartó szerkezetek tervezett helyét. Pontosan ezért kell a jelölő ceruza, aminek a segítségével majd egy X-et rajzolsz hajszálpontosan a kiszemelt helyre.
Hogyha mindezt sikerült pontosan megoldani, akkor jöhet az egyedi vászonkép falra illesztése.

 

A vászonkép falra helyezésének javasolt menete

Maga a metódus nagyban függ attól, hogy az illesztéshez szeget, horgot vagy ragasztót alkalmazol. Mivel egyedi tulajdonságokkal rendelkező vakrámáról beszélünk, ezért a stabilitás és a megbízhatóság végett talán a speciális horgok alkalmazásával jársz a legjobban.
A munka első fázisaként a falon megjelölt pontokra fúrod, illetve kalapáccsal finom mozdulatokkal beilleszted a tartást segítő szegeket vagy apróbb csavarokat. A J-alakú horgoknál ezután már csak annyi dolgod lesz, hogy magát a vászonképet óvatosan a helyére akasztod. Gyakorlatilag ennyiről van szó.

 

Praktikus tippek a többrészes vászonkép elhelyezéséhez

A többrészes vászonképek esztétikai szempontból kétségtelenül lenyűgöző látványt nyújtanak, cserébe viszont a felhelyezésük során egy kicsit jobban meg kell dolgozni. Maga a kivitelezés egyébként nem sokban különbözik attól, ahogyan azt az egyrészes vászonképek kapcsán írtuk.
Tehát itt is rendelkezésre áll többféle opció, a végeredmény minőségét pedig főként a precíz jelölés, a pontos mérés határozza meg. Ha sikerül figyelni az elemek egymáshoz viszonyított helyzetére, akkor talán itt is a J-alakú horgok alkalmazása lesz a legpraktikusabb megoldás.
Egy összehangolt családi munka keretei között akár percek alatt kész is lehettek, hogy aztán sokáig gyönyörködni tudjatok a mesés látványt nyújtó egyedi vászonképben.

2023. feb. 21.