A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

20 000 Ft rendelés felett a kiszállítás INGYENES.

Segíthetünk? +36 70 552 32 09 | info@vaszonkepem.hu | H-V: 08-20h

Ahol az egyedi vászonképek születnek.

FOTÓKÉSZÍTÉSI TIPPEK A TÖKÉLETES VÁSZONKÉP MEGALKOTÁSÁHOZ

FOTÓKÉSZÍTÉSI TIPPEK A TÖKÉLETES VÁSZONKÉP MEGALKOTÁSÁHOZ

 

Annak érdekében, hogy tökéletes lakásdíszt vagy irodai dekorációt készíthess, rendkívül fontos a megfelelő minőségű alapanyag. Nagy jelentősége van a vászon anyagának és prémium festéknek, itt azonban most nem csak ezekre gondolunk. Ami legalább ennyire fontos, annak képnek a minőségére, ami a vászonra kerül majd.
Ahhoz, hogy a legszebb végeredményt kaphasd vászonképed megtervezése után, érdemes megfelelő felbontású, megvilágítású, optimálisan exponált, és nem utolsó sorban jól megkomponált fotót használnod.

Ebben a bejegyzésben hoztunk neked néhány tippet, melyek segítségével a te vászonra tervezett képed is tökéletesen sikerülhet majd!

 

A legfontosabb a megfelelő világítás

Ahhoz, hogy tökéletes fotókat készítsünk, először is meg kell találnunk a megfelelő környezetet. A legfontosabb a fény, hiszen megfelelő mennyiségű világítás hiányában lehetetlen jó fényképet készíteni, még akkor is, ha kompozíciónk tökéletes.
Amennyiben tehetjük, érdemes olyan helyszínt választanunk, ahol elegendő a természetes fény mennyisége ahhoz, hogy kellőképp világos, zajmentes fotót kapjunk végeredményképp. Ha ez nem megoldható, alkalmazzunk külső fényforrást, vagy játsszunk kameránk beállításaival.
A legtöbb digitális fényképezőn találhatunk előre programozott, rossz fényviszonyok esetében használható módot is, mely segít abban, hogy a helyszín előnytelen világítását kompenzáljuk. Ha azonban haladó fotósok vagyunk, mi magunk is beállíthatjuk fényképezőnkön a záridőt, a fehéregyensúlyt és a fényerőt a tökéletes fotó érdekében.
A vaku használatától a legtöbb esetben érdemes óvakodni, mert természetellenesen világított, vagy túlzottan kiégett fotót is eredményezhet.

 

Egyszerű beállítások

Ha már szó esett az esti fotókhoz használható beállításokról, érdemes megemlíteni, hogy a legtöbb digitális kamerában több, bizonyos szituációkban alkalmazható, előre programozott beállítást is találhatunk.
Ilyenek például a kifejezetten portré, tájkép, háziállat, mozgó tárgy, vagy csoportkép fotózásához használható módok. Ezeket azért érdemes alkalmaznunk, mert használatukkal kevesebbet kell törődnünk kameránk saját kezűleg történő beállításával.
A portré mód használatában például tökéletes fókuszt kapunk az alany arcára, míg a háttér kevésbé dominál a kész képen. A tájképek fotózásához készült beállítással szuper éles, részletes képet kaphatunk, a mozgó tárgy fotózására készült mód pedig segít a gyors mozdulatok elkapásában, a tökéletes pillanatok látványos megörökítésében.

 

Utómunka

A digitális fotózás legnagyobb előnye, hogy akár a kevésbé jól sikerült fotókból is csodálatos végeredményt hozhatunk ki megfelelő utómunka segítségével. Ehhez nincs másra szükségünk, mint egy fotószerkesztő programra, mely alkalmas ellátni az utólagos retusálás feladatát.
A legtöbb fotós az utómunkához olyan programokat használ, mint az Adobe Lightroom, vagy a Photoshop, melyek segítségével egy gyengébb, vagy közepes minőségű kép is lényegesen feljavítható.
Nem kell persze túlzottan nagyban gondolkodni sem. A profi grafikai programok helyett akár olyan, ingyenesen elérhető alkalmazásokat is használhatunk, melyek néhány egyszerű gombnyomással segítenek abban, hogy egy adott fotót élesíthessünk, kiemelhessük a színeit, vagy elláthassuk azt különböző, kreatív filterekkel.

 

Mindig ellenőrizzük a képeket

Ha szeretnénk biztosak lenni a tökéletes végeredményben, fényképezőnk kijelzőjén mindig nézzük vissza a frissen készített fotókat. Ha a végeredmény túlzottan sötét, zajos, vagy bemozdult, használjunk extra fényforrást, vagy próbáljunk ki egy másik fényképezési módot, hátha annak használatával kihozhatjuk a maximumot fényképezőnkből.
Ha pedig elkészült a tökéletes kép, nincs más dolgunk, mint feltölteni a vászonkép-tervező alkalmazásba, ahol kedvünk szerinti forma és méret meghatározásával alkothatjuk meg a legszuperebb egyedi lakásdekorációt vagy szeretteinknek szánt ajándékot.

2023. már. 06.